‘My life matters’
Wat is de Ioscoop?

Welkom in de wereld van de Ioscoop!

Io is Italiaans voor Ik. De Ioscoop is gebouwd om jouw leven in beeld te brengen. Een monument van jezelf, voor je naasten en je nageslacht.


Laat de wereld nog tot in lengte van jaren zien wie jij was en hoe je leefde. Bepaal zelf met de “stoplicht”-kleurcodes- welke informatie wanneer na jouw overlijden vernietigd of openbaar gemaakt wordt.
Nabestaanden kunnen na iemands overlijden alsnog een Ioscoop opmaken van hun dierbare, om zo een monumentale herinnering aan hun dierbare levend te houden!


Stamboom

Maak eenvoudig je familie-stamboom aan, of haak in op een stamboom die al door een familielid is aangemaakt. Voeg foto's en biografie-informatie toe aan het profiel van andere familieleden. Familieleden die jij de bevoegdheden toekent, kunnen de stamboom bekijken en ook persoonsgegevens toevoegen en bewerken. Zo ontstaat een compleet beeld van het leven van jouw voorouders dat ook voor je eigen nageslacht behouden blijft. Vanuit je eigen stamboom kun je ook accounts genereren voor je eigen kinderen en kleinkinderen en deze voorzien van foto's en dagboek-berichten.


Dagboek, memoires en biografie

De Iografie is een functie om jouw leven te beschrijven en gebeurtenissen vast te leggen voor later. Je kunt behalve op dagbasis, ook per maand, per jaar of per levensfase, wetenswaardigheden vastleggen over jouw leven en daartussen foto’s invoegen of links naar albums of filmpjes.

Bij elk geschreven bericht kunnen anderen reacties plaatsen, die jijzelf kunt accepteren, openbaar maken of deleten. Van dierbaren kun je een beknopte biografie opmaken met dezelfde functies en indelingen als de eigen Iografie.


Foto-module

In jouw Ioscoop kun je foto’s verzamelen, ordenen in albums en bewerken. Je kunt ze daarna via internet altijd en overal ter wereld inzien. Geen risico meer van verlies van dierbare foto’s op je eigen computer door schijfcrash of diefstal. De kwaliteit en scherpte van je foto’s blijft altijd behouden.

Foto’s kun je uploaden per stuk of als serie. Oude afdrukken, bijvoorbeeld van (voor)ouders kun je scannen en uploaden, zodat ze ook voor andere familieleden toegankelijk zijn. Behalve met een pc of laptop ook per mobiele telefoon met internet-toegang. Stuur ze gelijk door naar je Ioscoop, ‘leeg’ je geheugen en je foto’s zijn meteen veilig opgeslagen!


Contacts en foto's delen

Contactpersonen met bestaande Ioscoop-houders voeg je eenvoudig toe, maar uitwisseling van foto's werkt pas na hun acceptatie van jou als contact.
Niet-Ioscoop houders ontvangen jouw foto’s per normale email. Ze zien je foto’s via een link naar de site en kunnen deze gelijk opslaan in een nieuwe eigen account. Om gemakkelijker te kunnen mailen kun je adresbestanden importeren via “instellingen”.

Bij het uploaden van foto’s geef je aan met wie je ze wilt delen: je ‘contactpersonen’. Zij ontvangen de verzonden foto’s in hun inbox en kunnen ze accepteren en sorteren. Eenmaal opgeslagen foto’s of albums kun je later altijd nog verzenden en delen. Zojuist opgenomen foto’s met je mobieltje mail je direct naar anderen die dan bijna live getuige zijn van jouw belevenissen!


Codicilregister

Aan de Ioscoop is het Nationaal Codicilregister gekoppeld. Een codicil is een term die een veel uitgebreidere lading heeft dan alleen voor je organen. Leg voor een gering deel je wensen vast over allerlei zaken die van belang zijn voor nabestaanden, voor zover daar naar Nationale wetgeving geen notariële tussenkomst voor vereist is. Zo kun je ondermeer zeer persoonlijke berichten opnemen met een webcam, die na een overlijdensnotificatie uitsluitend toegankelijk zijn voor de geadresseerden.


Condoleance register

Bij melding van een overledene of bij aanmaak van een profiel van een overledene wordt een condoleanceregister geopend binnen de Iografie. Daarop kunnen nabestaanden een bericht over hun dierbare plaatsen. De verzamelde berichten kunnen tijdens- of direct na de uitvaart worden getoond aan de aanwezigen en blijven nadien zichtbaar. Uiteraard kan de beheerder van de account berichten verwijderen of verbergen.


Veiligheid en privacy

Opslag vindt plaats op zeer goed beveiligde servers, altijd met extra back ups op een andere locatie. Je kunt losse foto's en hele albums beveiligen en toegankelijk maken met kleurcodes die je kent uit het verkeer. Groen is toegankelijk voor iedereen; bezoekers hoeven alleen je gebruikersnaam te kennen. Oranje is uitsluitend zichtbaar voor jouw contacten, rood alleen voor jezelf.

Bescherm je account en foto’s bij voorkeur een wachtwoord met cijfers en letters. Stel je prijs op extra beveiliging dan kun je gebruik maken van de optie om een pincode toe te voegen die we kennen van het elektronisch betalen.


Veel plezier met het bijhouden van jouw leven op je Ioscoop!